Цільнозерновий пряниковий пиріг

Цільнозерновий пряниковий пиріг

Цільнозернове борошно ідеально гармонує з медом та пряниковими спеціями.
Це настільки ароматно та неперевершено по смаковим якостям, що випічка з борошна в/г «і поруч не стояла», як кажуть у народі.

p.s. Це ще один чудовий рецепт від нашого постійного покупця і кулінара, яка позиціонує себе під Ніком – vorobyshek

До речі – vorobyshek є призером нашого торічного конкурсу «Пісне меню» яке ми проводили разом із food.ua.


Якщо Ви маєте свої кулінарні рецепти на основі продуктів здорового харчування, будь ласка, діліться з нами, ми їх також опублікуємо на нашому сайті зі збереженням ваших авторських прав.


Отже знайомтесь – рецепт «Цільнозерновий пряниковий пиріг» і його покрокова інструкція по приготуванню.

ПЕРЕЛІК ІНГРЕДІЄНТІВ:

  • цільнозернове борошно — 500 г    
  • яйце куряче — 2 шт
  • цукор — 1 склянка
  • мед — 4-5 ст.л.
  • смалець (вершкове масло) — 70 г( 100 г)
  • сода — 1 ч.л.
  • молоко — 30 мл
  • пряникові спеції — 1 ч.л.

НАЧИНКА:

  • черешні або вишні — 1- 1,5 склянки
  • крохмаль — 2 ст.л.
  • цукор — за смаком
  • цукрова пудра — для посипання

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

У жароміцний посуд всипати цукор та додати мед.

Зверху смалець або жирне вершкове масло.

Поставити на водяну баню до повного розчинення меду, цукру та жиру.
Додати пряникові спеції.

Тримати на водяній бані до отримання однорідності інгредієнтів.

Яйця я збовтую виделкою у склянці для зручності.

Потроху ввести збиті яйця,перемішати до однорідності та додати соду.
Швидко перемішати до піни та збільшення вдвічи.

Зняти з бані.
Додати тепле молоко та по трохи ввести просіяне борошно.
Тісто повинне бути густе, але ще дуже липне до рук.

У мене замість форми пательня діаметром 24 см. Я застелила ії пергаментом та змастила смальцем.
Половину тіста викладаю у форму та мокрими руками розрівнюю так, щоб були й бортики.

Зверху притрушую 1 ст.л. крохмалю, викладаю черешню (у мене заморожена. Я розморозила при кімнатній температурі. Дати стекти соку).
Зверху черешню притрушую цукром та ще 1 ст.л. крохмалю.

Далі кроків немає.
На черешню викладаю другу половину тіста, та акуратно мокрими руками розрівнюю по всій поверхні.
Випікати у розігрітій духовці при 180 градусів 15 хвилин на режимі Верхній+ Нижній нагрів до золотавого кольору, та ще хвилин 30-35 при 160 градусах на режимі Конвекція.
Потім дати охолонути у формі.

Прикрасити цукровою пудрою.
А далі нарізаємо та... смачного чаювання!

Ось і структура. Цільнозернова випічка- це смачно та корисно.
Як на мене, то цільнозернове борошно ідеально гармонує з медом.
Смачного і вам!


Перепост даного рецепту дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.


 

 

Схожі статті

Рекомендуємі товари