Хліб з вівсяними висівками і зародком зерна

Такий хліб я печу вже багато років. Але останнім часом вирішила зробити його більш корисним. Додала в нього корисні рослинні добавки - це зародок зерна і висівки вівсяні.
Як я його пекла і яким він вийшов, Ви дізнаєтеся з цієї статті.
Перш ніж повідомити вам список інгредієнтів, хочу сказати, що в цьому рецепті я використовувала борошно вищого гатунку, просто іншого в хаті не було. Але Вам я рекомендую використовувати борошно 1 сорту, воно корисніше. А ще краще - пшеничне цельнозернове. З нього хліб не вийде таким пишним, але він буде набагато корисніше. Незабаром я Вам його покажу теж. Так от:
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно пшеничне вищого (краще першого) сорту - 4 склянки (стакан гранований об'ємом 250 мл)
- порошок зародків зерна - 1 ст.л.
- вівсяні висівки - 1 ст.л.
- вода (вода + молоко 1: 1) тепла - 300 мл
- яйце куряче - 1 шт
- сіль - 1 ч.л.
- масло рослинне - 2 ст.л.
- сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
- цукор - 1 ст.л
- масло рослинне - для змазування
УВАГА! Для пісного варіанту Вода+молоко 300мл. і яйце можна замінити на додавання лише води 350 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто я замішую в хлібопічці, а випікаю в духовці!
На дно відерця насипаю сіль, додаю рослинне масло, яйце.
Наливаю воду. Іноді роблю тільки на воді, але частіше на воді з молоком 1: 1.
Зверху насипаю борошно, дріжджі і цукор.
Потім додаю порошок із зародків зерна, і вівсяні висівки.
Включаємо в хлібопічці Режим Тісто (в моїй хлібопічці 1 годину).
Готове тісто я виймаю і перекладаю на деко з пергаментом, змазаним олією.
Ножем роблю надрізи.
І даю тісту відстоятися. Відстоюється воно в холодній духовці до збільшення в півтора-два рази.
ВАЖЛИВО! Починати випікати потрібно у холодній духовці (!) При 150 градусах на режимі: верхній + нижній нагрів, хвилин 40, до золотистої скоринки.
Хлібець вийняти, загорнути в чистий рушник до повного охолодження.
Ось, власне і все!
У мене ж хліб люблять ще теплим, тому я його і розрізала не до кінця остиглим ...
А ось, вже остиглий хліб.
Смачний, ніжний, не кришиться.
Справжній і корисний хліб, завдяки добавочкам, що я додала.
Хочу сказати велике спасибі за такі корисні продукти компанії Мак-Вар Екопродукт!
Перепост данного рецепта разрешается с сохранением авторских прав всех участников.
Основные ингредиенты Вы сможете купить в нашем магазине прямо сейчас!