Цільнозернові пісочний пиріжки з солоною начинкою

Цільнозернові пісочний пиріжки з солоною начинкою

Черговий рецепт від кулінара під ніком vorobyshek. Текст і пунктуація автора.

Рецепт і формування цих пиріжків я знайшла на livejournal, у Наташі avocado-sister, за що їй велика подяка. Начинка у мене правда своя, власна. Тісто дуже смачне, подружиться з будь-якою начинкою, мені здається, що можна спробувати і з солодкою начинкою.

 

Інгредієнти

тісто:

• борошно цільнозернових - 400 г

• жир - 100 г

• сіль - 0.5 ч.л.

• сода - 0.5 ч.л.

• вода холодна - 160 мл

начинка:

• фарш м'ясний - 350 г

•сіль за смаком

• італійські трави - за смаком

• масло рослинне - 4 ст.л.

• шпинат - 120 г

• кріп - 1 ст.л.

• петрушка - 1 ст.л.

• яйце куряче варене - 4 шт

• сочевиця зелена варена - 1 склянка

до того ж:

• жир - для змазування дека

• масло рослинне - для змазування пиріжків

 

Спосіб приготування:

Для початку я готую начинку.

У Наташі, це овочі:

[Овочі (морква, цвітна капуста, картопля, горошок)

Зелень (кріп, петрушка)

Спеції (за смаком, наприклад коріандр, суміш перців, асафетида)

сіль]

У мене ж м'ясна.

М'ясний фарш у мене свинячий з жиром, пропущений двічі через м'ясорубку.

Сіль і спеції (у мене італійські трави) за смаком.

Обсмажую на олії  до готовності.

Шпинат і зелень у мене заморожені.

Я нарізала шпинат і додала кріп з петрушкою по 1 ст. л. (Зелень я заморожую в нарізаному вигляді).

Додаємо всю зелень до м'яса.

І обсмажую разом ще хвилин 5.

Варені яйця подрібнити виделкою.

Додати до м'яса з зеленню.

Потім я додала 1 стакан вже готової, вареної зеленої сочевиці.

Все добре змішати і начинка готова.

Нехай стоїть охолоджується, поки готується тісто

Тісто я замішую в комбайні насадкою "гак". У чашу комбайна я просівають борошно великим ситом на ручці, для збагачення борошна киснем.

Додаємо сіль і соду.

Перемішати.

Потім додати розтоплений жир.

У мене це смалець. Я дуже люблю випічку на смальці, вона така розсипчата виходить. А ще смалець ідеально дружить з такою мукою.

У автора, Наташі, було вказано- [100 гр. вершкового або топленого масла (можна замінити на рослинне).]

Тому робіть тісто з тим жиром, який вам звичніше.

І додаємо холодну воду.

Замішуємо однорідне і пружне тісто.

Кладемо його в пакет і на відпочинок на 30 хвилин.

Далі тісто ділимо на рівні частини (я ділила на кульки вагою по 65 г).

Кожну кульку треба розкачати в коло діаметром приблизно 15 см.

Далі, коло розрізати навпіл (що не завжди у мене виходить, око не алмаз).

Я розрізаю ножем для піци.

І тицяємо пальчиками за прямим краю півкола (так, як це радить робити Наташа.)

[Беремо одне півколо і звертаємо конусом шляхом накладення країв один на одного в нахлест] (слова Наташі).

Я не вмію одночасно ліпити і фотографувати.

[Щільно затискаємо по шву пальчиками. Вийшов конус. Верхівку конуса теж щільно заліплює.]

Ну ось якось так. Сподіваюся, що за фото зрозуміло

Виходить такий кульок (згодна з Наташею, що кульочок, як для соняшникового насіння).

Кладемо його між великим і вказівним пальцем швом назовні, тобто не до себе, а від себе.

Викладаємо начинку, у мене це 1 ст. л. з невеликою гіркою (тільки зараз помітила, що кульочок в руці не правильно лежить. Повинно бути, як в попередньому кроці).

Зліплюють пиріжок по шву, розминаємо край тонший.

І робимо косичку.

Наташа описує цей процес так:

[Край тіста зліва придавлюємо добре до пиріжка, виходить хвиля (і ми на її гребені). Щоб новий защип був не товстим, тісто праворуч від отриманої хвилі трохи розплющує пальцями. Вказівним пальцем кладемо край теста на пиріжок і робимо ще одну хвилю. Відступаємо трохи і повторюємо операцію. ]

Чесно? Робила я, робила. Нічого не виходить. Не розумію.

А потім заглянула в Ютуб, подивилася відео і тільки тоді до мене дійшло, як до жирафа, чесно ...

Тому, якщо не вмєте робити косичку, як я, то краще відразу заглянути в Ютуб за допомогою. Найбільш наочно і зрозуміліше.

В результаті виходять ось такі трикутні пиріжки.

Я викладаю їх на деко з пергаментом, змащеним смальцем. Ви ж можете змастити будь-яким, зручним для вас жиром.

Наташа писала, що ці пиріжки можна також обсмажити у фрютюрі, але я не пробувала.

Далі випікаємо пиріжки в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах на режимі Конвекція 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.

Після того, як вийняли з духовки, рясно змастити олією (або вершковим).

У мене вийшло два таких підноса пиріжків.

Пиріжки виходять дійсно м'які і апетитні, такі ж, як і у Наташі.

І зберігати їх потрібно в поліетиленовому пакеті, тоді вони і на другий день будуть такими ж м'якими, як свіжо випечені.

Дуже незвично і красиво.

Подивіться ближче. Ну краса ж ?! Яка структура ...

Дуже смачні. Тісто тане в роті, Розсипчатість і м'яке одночасно.

Начинка ситна і надзвичайно смачна.

Обов'язково спробуйте і ви приготувати такі смачні пиріжки!

Наташа (avocado_sister), ще раз від усієї душі і всього мого сім'ї-величезне спасибі!


Перепост даного рецепта дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.


Схожі статті

Рекомендуємі товари