Печиво вівсяно-кокосове

Автор рецепту – кулінар під ніком gutka
У моїй родині всі люблять вівсяне печиво. Рецептів домашнього печива з додаванням вівсяних пластівців у записнику маю чимало, адже люблю експериментувати з додатками. За цим рецептом печиво з кокосовим ароматом ззовні має хрустку скоринку, а в середині м'яке. Мені ідеально смакує разом з арахісовою пастою.
Время приготовления: 30 минут
ПЕРЕЛІК ІНГРЕДІЄНТІВ
- вівсяні пластівці чи висівки— 100 г.
- борошно цільнозернове — 100 г.
- борошно кокосове — 40 г.
- розпушувач тіста — 0,5 ч.ложки
- дрібка солі
- цукор коричневий — 2-4 ст.ложки
- яйця курячі — 2 шт.
- йогурт (грецький) — 150 мл.
- кокосова олія (або вершкове масло) — 60 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Окремо змішати пластівці, борошно кокосове та цільнозернове, розпушувач, дрібку солі, цукор (у мене 2 ст. ложки, хто любить дуже солодке додайте більше)
Я додаю крупну морську сіль, мені подобається коли у печиві відчуваються її шматочки))
Олію чи масло розтопити, гарно змішати з натуральним йогуртом (*у мене густий домашній) та яйцями, за допомогою вінчика.
* Якщо ви хочете в печиво відчути виражений смак кокосу, використовуйте саме кокосове масло, воно дуже ароматне!
У суміш додати сухих складників та вимішати м'яке тісто.
З тіста сформувати кульки, викладати на деко, вистелене папером для випічки, на відстані одну від одної.
Кожну приплюснути за допомогою виделки.
Випікати при температурі 180 градусів 15-18 хвилин, слідкуйте так як духовки у всіх різні)
Готове печиво перекласти для охолодження на решітку.
Всім смачного та вдалої випічки!
Перепост даного рецепта дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.
Основні інгредієнти Ви зможете придбати в нашому магазині прямо зараз!