Збірник рецептів млинців з цільнозернового борошна

Збірник рецептів млинців з цільнозернового борошна

МЛИНЦі НА МОЛОЦі

ІНГРЕДІЄНТИ НА ДВІ ПОРЦІЇ:

• Молоко - 250 мл. (1 склянка)

• Борошно цільнозернове - 80 гр

• Олія - ​​2 ст.л.

• Яйце - 1 шт

• Цукор - 1 ч.л.

• Сіль - 1 щіпка

• Масло вершкове (для змащування млинців) - 50г.

ПРИГОТУВАННЯ:

Висипати борошно в миску, додати яйце і половину молока, перемішати. Вилити молоко, додати цукор, сіль, все ретельно перемішати.

Потім додати рослинне масло і ще раз перемішати.  Залишити тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Розігріти сковороду, змастити олією і смажити млинці з двох сторін.

Кожен готовий млинець викласти на тарілку і змастити вершковим маслом.

 

МЛИНЧИКИ з цільнозернової І вівсяної муки

Харчова цінність на 100 г: Калорії: 220 Білки: 7,58 Жири 8 Вуглеводи: 30

СКЛАДОВІ:

• цільнозернове пшеничне борошно - 100 г

• вівсяне борошно - 50 г

• молоко тепле - 100 мл

• вода тепла - 50 мл

• яйця - 1 шт.

• фруктоза -2 ст. л.

• сіль - щіпка

• сода - ¼ ч. Л.

• лимонна кислота - щіпка

• рослинна олія - ​​1 ст. л.

Приготування:

Молоко і воду вилити в миску, розчинити в них фруктозу і сіль. Збити яйця і вилити в молочну суміш, добре розмішати.

Решта сипучих продуктів змішати разом і поступово додати в рідку частину, ретельно вимішуючи. Після влити олію і знову розмішати.

Млинці з цільнозернового пшеничного борошна потрібно смажити на сухій сковороді з тефлоновим або іншим антипригарним покриттям.

 

ЖИТНІ МЛИНЦІ НА КЕФІРІ

Повітряні млинці з житнього цільнозернового борошна випікаються на воді з газом і на кефірі. Виходять тонкими і хрусткими. У них насичений темний колір і оригінальний хлібний запах.

Калорійність в 100 г (1,5-2 невеликих млинчика) - 209 ккал, БЖУ: білків - 7,5 г, жирів - 6,2 г, вуглеводів - 25 г

СКЛАДОВІ:

• житнє цільнозернове борошно - 100 г

• пшеничне цільнозернове борошно - 50 г

• кефір - 100 мл

• мінеральна вода з газом - 100 мл

• яйця - 1 шт.

• фруктоза - 1 ст. л. (Можна без неї)

• сіль - щіпка

сода - ¼ ч. Л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати разом всі сипучі продукти, крім фруктози.

Кефір розвести підігрітою до гарячого стану мінеральною водою - це один із секретів повітряного млинцевого тіста.

Яйце збити з фруктозою.

З'єднати рідкі продукти і підмішати до них сипучі, ретельно розмішуючи.

Якщо у вас сковорода ні з антипригарним покриттям, а чавунна або просто сталева, то спершу прокалить на ній сіль, остудіть, обполосніть, а після випікайте млинці, змащуючи іноді поверхню змоченою в рослинній олії пензликом.

НАЧИНКИ ДЛЯ МЛИНЦІВ:

• Ікра червона

• Лосось малосолоний з зеленню кропу

• Скумбрія копчена

• Оселедець з цибулею

СОЛОДКІ НАЧИНКИ:

• Маскапоне з медом або фруктовим сиропом

• Сметана з медом

• Кленовий сироп

• Соус з полуниці з м'ятою

• Варення полуниці зі сметаною

Схожі статті

Рекомендуємі товари

Теги: рецепти приготування млинців, МЛИНЦІ з цільнозернового борошна, МЛИНЦІ З ЖИТНІЙ БОРОШНА. масленница, млинці