Збірник рецептів млинців з цільнозернового борошна

МЛИНЦі НА МОЛОЦі
ІНГРЕДІЄНТИ НА ДВІ ПОРЦІЇ:
• Молоко - 250 мл. (1 склянка)
• Борошно цільнозернове - 80 гр
• Олія - 2 ст.л.
• Яйце - 1 шт
• Цукор - 1 ч.л.
• Сіль - 1 щіпка
• Масло вершкове (для змащування млинців) - 50г.
ПРИГОТУВАННЯ:
Висипати борошно в миску, додати яйце і половину молока, перемішати. Вилити молоко, додати цукор, сіль, все ретельно перемішати.
Потім додати рослинне масло і ще раз перемішати. Залишити тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Розігріти сковороду, змастити олією і смажити млинці з двох сторін.
Кожен готовий млинець викласти на тарілку і змастити вершковим маслом.
МЛИНЧИКИ з цільнозернової І вівсяної муки
Харчова цінність на 100 г: Калорії: 220 Білки: 7,58 Жири 8 Вуглеводи: 30
СКЛАДОВІ:
• цільнозернове пшеничне борошно - 100 г
• молоко тепле - 100 мл
• вода тепла - 50 мл
• яйця - 1 шт.
• фруктоза -2 ст. л.
• сіль - щіпка
• сода - ¼ ч. Л.
• лимонна кислота - щіпка
• рослинна олія - 1 ст. л.
Приготування:
Молоко і воду вилити в миску, розчинити в них фруктозу і сіль. Збити яйця і вилити в молочну суміш, добре розмішати.
Решта сипучих продуктів змішати разом і поступово додати в рідку частину, ретельно вимішуючи. Після влити олію і знову розмішати.
Млинці з цільнозернового пшеничного борошна потрібно смажити на сухій сковороді з тефлоновим або іншим антипригарним покриттям.
ЖИТНІ МЛИНЦІ НА КЕФІРІ
Повітряні млинці з житнього цільнозернового борошна випікаються на воді з газом і на кефірі. Виходять тонкими і хрусткими. У них насичений темний колір і оригінальний хлібний запах.
Калорійність в 100 г (1,5-2 невеликих млинчика) - 209 ккал, БЖУ: білків - 7,5 г, жирів - 6,2 г, вуглеводів - 25 г
СКЛАДОВІ:
• житнє цільнозернове борошно - 100 г
• пшеничне цільнозернове борошно - 50 г
• кефір - 100 мл
• мінеральна вода з газом - 100 мл
• яйця - 1 шт.
• фруктоза - 1 ст. л. (Можна без неї)
• сіль - щіпка
сода - ¼ ч. Л.
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішати разом всі сипучі продукти, крім фруктози.
Кефір розвести підігрітою до гарячого стану мінеральною водою - це один із секретів повітряного млинцевого тіста.
Яйце збити з фруктозою.
З'єднати рідкі продукти і підмішати до них сипучі, ретельно розмішуючи.
Якщо у вас сковорода ні з антипригарним покриттям, а чавунна або просто сталева, то спершу прокалить на ній сіль, остудіть, обполосніть, а після випікайте млинці, змащуючи іноді поверхню змоченою в рослинній олії пензликом.
НАЧИНКИ ДЛЯ МЛИНЦІВ:
- Арахісова паста з морською сіллю
- Кунжутна паста зі спеціями
- Ікра червона
- Лосось малосолоний з зеленню кропу
- Скумбрія копчена
- Оселедець з цибулею
СОЛОДКІ НАЧИНКИ:
- Паста арахісова
- Паста кунжутна з медом
- Арахісова паста з полуницею
- Паста фітнес з медом
- Паста арахісова з шоколадом
- Сметана з медом
- Кленовий сироп
- Соус з полуниці з м'ятою
- Варення полуниці зі сметаною
Схожі статті
Рекомендуємі товари
Теги: рецепти приготування млинців, МЛИНЦІ з цільнозернового борошна, МЛИНЦІ З ЖИТНІЙ БОРОШНА. масленница, млинці