Цільнозернові медовички- прянички

Рецепт від нашого постійного автора під ніком Vorobushek
На цільнозерновому борошні можна готувати будь- яку випічку.
Із цього тіста можна зробити як торт Медовик, так і просто медове печиво. А якщо додати пряникових спецій, то вийдуть справжнісінькі пряники.
ІНГРЕДІЄНТИ
-
яйце куряче — 2 шт
-
сіль — щіпка
-
цукор — 160 г
-
мед — 3 ст.л.
-
смалець — 50 г
-
сода — 1 ч.л.
-
Борошно пшеничне «Здоров'я”— 400 г
-
пряникові спеції — 1 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Все досить просто.
З'єднуємо яйця та цукор.
Збиваємо у піну.
Додаємо мед, смалець та спеції.
Та розігріваємо на водяній бані до повного розчинення цукру, меду та смальцю.
Зняти з бані та додати соду.
Перемішуємо до піни.
В теплу суміш додаємо борошно та замішуємо тісто.
Перекласти тісто до пакету та й у холод на півгодини.
Потім тісто я поділяю на дві частини для зручності.
Розкочуємо тісто на пергаменті у тоненький пласт.
Вирізаємо формочками печиво.
Зубочисткою прибрала залишки тіста.
Заготовки печива акуратно перенесла на деко з пергаментом.
Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 5-7 хвилин.
Печиво виходить гарне, я навіть не стала ховати цю структуру за глазур'ю.
Розсипчасте, смачне...
Справжні прянички.
А якщо зробити цільними коржами, будь-якої форми та змастити кремом на ваш смак, то вийде смачнющий Медовик. Але тоді треба робити подвійну порцію тіста.
Смачного чаювання і вам!
Перепост даного рецепта дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.
Основні інгредієнти Ви зможете придбати в нашому магазині прямо зараз!