Цільнозернові медовички- прянички

Цільнозернові медовички- прянички

Рецепт від нашого постійного автора під ніком Vorobushek

На цільнозерновому борошні можна готувати будь- яку випічку.
Із цього тіста можна зробити як торт Медовик, так і просто медове печиво. А якщо додати пряникових спецій, то вийдуть справжнісінькі пряники.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • яйце куряче — 2 шт

  • сіль — щіпка

  • цукор — 160 г

  • мед — 3 ст.л.

  • смалець — 50 г

  • сода — 1 ч.л.

  • Борошно пшеничне «Здоров'я”— 400 г

  • пряникові спеції — 1 ч.л.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Все досить просто.
З'єднуємо яйця та цукор.
Збиваємо у піну.

Додаємо мед, смалець та спеції.

Та розігріваємо на водяній бані до повного розчинення цукру, меду та смальцю.
Зняти з бані та додати соду.
Перемішуємо до піни.

В теплу суміш додаємо борошно та замішуємо тісто.

Перекласти тісто до пакету та й у холод на півгодини.
Потім тісто я поділяю на дві частини для зручності.

Розкочуємо тісто на пергаменті у тоненький пласт.
Вирізаємо формочками печиво.

Зубочисткою прибрала залишки тіста.
Заготовки печива акуратно перенесла на деко з пергаментом.

Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 5-7 хвилин.

Печиво виходить гарне, я навіть не стала ховати цю структуру за глазур'ю.

Розсипчасте, смачне...
Справжні прянички.
А якщо зробити цільними коржами, будь-якої форми та змастити кремом на ваш смак, то вийде смачнющий Медовик. Але тоді треба робити подвійну порцію тіста.

Смачного чаювання і вам!


Перепост даного рецепта дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.


Основні інгредієнти Ви зможете придбати в нашому магазині прямо зараз!

Схожі статті

Рекомендуємі товари