Хліб житньо-пшеничний «Дарницький»

Хліб житньо-пшеничний «Дарницький»

Дуже ароматний, смачний і корисний хліб! Не кришиться при розрізанні, м'який і пухкий, з хрускою скоринкою.

Список інгредієнтів

·          вода — 190 мл

·         олія — 2 ст л

·         сіль та цукор — по 1 ч л

·         борошно житнє "Здоров'я" — 110 г

·         борошно пшеничне — 120 г

·         борошно цільнозернове "Здоров'я" — 100 г

 

·         дріжджі сухі — 1,5 ч л

 

Спосіб приготування

Розчинити у теплій воді дріжджі та цукор. Прикривши рушником, поставити у тепле місце хвилин на 10-15, доки не утвориться пінна «шапка».

Додати до опари сіль та житнє і цільнозернове борошно, перемішати. Додати олію, знову перемішати.
По частках додавати пшеничне борошно, весь час ретельно перемішуючи. Вимішувати тісто хвилин 10. Готове тісто еластичне і м'яке, не липне до рук.

Змащуємо ком тіста 1 чайною ложкою олії і викладаємо у глибоку миску. Прикриваємо рушником і ставимо у тепле місце приблизно на 1,5 години, щоб тісто збільшилось вдвічі.

Потім тісто обережно обминаємо і формуємо круглу чи видовжену буханку. Присипаємо верх пшеничним борошном.

Викладаємо буханку на деко, прикриваємо рушником і розстоюємо в теплому місці 20 хвилин.

Після чого деко з тістом ставимо у розігріту до 200 градусів С духовку і випікаємо впродовж 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Час випічки залежить від духовки, тому може трохи відрізнятись.

Готовий хліб виймаємо і замотуємо у 2-3 шари рушника. Витримуємо так хвилин 10, потім розкриваємо, прикриваємо рушником і охолоджуємо до кімнатної температури. Нарізаємо хліб, коли він повністю охолоне.

СМАЧНОГО!

=====================================================================

Цей рецепт було представлено на конкурс "Пісне меню" на сайті food.ua, спонсором якого виступала компанія Мак-Вар Екопродукт

Автор рецепту Раїса Тищенко.

 

Схожі статті

Рекомендуємі товари