ФІНСЬКИЙ ВІВСЯНИЙ ХЛІБ

Це – држджовий хліб, що найшвидше готується! Причому хліб не потребує вимішування, довгого підйому. Достатньо лише перемішати і поставити у холодну духовку.
Хліб виходить дуже ніжний, пухкий, з доволі крупними порами, з тонкою і м'якою скоринкою. І дуже смачний!
ПЕРЕЛІК ІНГРЕДІЄНТІВ
· сухі дріжджі — 4 г
· борошно пшеничне суцільнозмелене «Здоров’я» (купити можна тут) — 180 г
· вівсяні висівки «Здоров’я» (купити можна тут) — 50 г
· вода — 165 мл
· цукор — 0,5 ч л
· сіль (купити можна тут) — 0,5 ч л
· олія (купити тут)— 1 ч л
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
В миску насипати висівки, цукор та дріжджі. Налити теплу воду і перемішати.
Прикрити миску кришкою і відставити на 30 хвилин. За чей час дріжджі почнуть бродити, а висівки набухнуть.
Насипаємо сіль та частками додаємо просіяне борошно, перемішуючи. Перемішувати можна й ложкою, тісто тягнеться, липне. Але мені подобається перемішувати міксером – так легше, швидше і якісніше.
Форму для випікання змастити олією (силіконову збризнути водою). Перекласти тісто у форму за допомогою ложки чи лопатки. Верх трохи підрівняти мокрою ложкою чи просто рукою.
Форму з тістом поставити у холодну духовку і включити її на розігрів до 225 градусів С.
Через 25-30 хвилин хліб буде готовий. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою.
Готовий хліб збризнути водою, обкутати рушником, складеним у 2-3 шари. Через 10 хвилин хліб розкутати і покласти на решітку, прикривши рушником. Охолоджувати хліб до кітнатної температури. Потім нарізати і подавати.
СМАЧНОГО!
==================================================================
Цей рецепт було представлено на конкурс "Пісне меню" на сайті food.ua, спонсором якого виступала компанія Мак-Вар Екопродукт
Автор рецепту Раїса Тищенко.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Перепост даного рецепту дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------