Як ізголяються над кавою у різних країнах? Рецепти кави.

Як знущаються над кавою у різних країнах?
Напевно, в світі немає людини, яка не пробувала би кави? Багато з нас не уявляють собі ранок без чашечки ароматної кави, яка чудово бадьщрить.
Що ми знаємо про каву? Які традиційні рецепти ми пробували?
На першому місці це Еспрессо і Американо. І те, і інше родом з Італії.
Еспрессо - традиційний італійський напій, а Американо - його збочена (для італійців) версія з часів Другої світової війни. Його подавали для американських солдатів в Італії, які не розуміли цей збочений (для американців) гіркий смак напою, що подається в якомусь наперстку.
Нам стало цікаво, а як трансформується приготування кави в різних країнах з урахуванням національних особливостей і менталітету в різних країнах?
І тут в першу чергу згадався наш радянський рецепт
СРСР: «Кава бідного гурмана»
Цей рецепт міг з'явитися тільки в СРСР! Його історія походження така:
В СРСР, як усім відомо, всі жили щасливо, але бідно і дефіцит був практично на все. Гурмани самі мололи собі каву в ручній кавомолці, але так, як в ній (по бідності достатку) доводилося молоти і спеції - чорний і запашний перець, то в мелену каву потрапляв частково смак цих перців. Цей смак сподобався гурманам і вони почали спеціально додавати трохи запашного і гострого перцю в мелену каву.
В'єтнам: Яєчна кава
В основі рецепта - яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.
Фінляндія: Лапландска кава
У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.
Італія: Еспрессо по-римськи
Еспрессо з часточкою лимона, причому перед вживанням лимон треба «розплющити» ложечкою об стінки або дно чашки.
Аргентина: Лагрима
У молочну піну додається лише пара крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.
Іспанія: Бонбон
Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.
Марокко: Кава зі спеціями
Суміш спецій накшталт насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить ... дійсно сильний напій.
Гонконг: Кава з чаєм
Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.
Греція: Фраппе
Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода - ось інгредієнти смачного frappé.
Німеччина: Фарисей
Цей напій винайшли в Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясним шапкою зі збитих вершків «ховається» пристойна порція рому в каві.
Сенегал: Тоуб
Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.
Туреччина: Кава з часником і медом
Популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається «Рецепт старого мавра».
Ямайка: Кава з апельсином
Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційна ямайська кава готується, додаючи цей міцний алкогольний напій.
США: Мокачино, кава з шоколадом
Mокaчінo - це кавовий напій, в cocтaв якого входять кава еспpecco, молoкo і гарячий шoкoлaд. Родина мокачино - Північна Америка, де напій спеціально робили для людей, яким не подобався насичений смак міцного еспресо.
Індія: Кава масала
Крім кави, до його складу входить кардамон, суміш перців, кориця, молоко і цукор.
Кава, шоколад і морозиво.
Незвичайну подачу кави придумав Дейн Левінрейд - бариста з Південної Афрікі.Вафельних ріжки покриті зсередини сумішшю з чотирьох видів шоколаду, з різним процентним вмістом какао. Щоб встигнути насолодитися кавою, у вас є 10 хвилин, після чого шоколад почне танути, а ріжок розпадатися.
Відвідайте наш магазин «Здорове Харчування»:
|
||
|
|
|
Підписуйтесь на наші сторінки в Фейсбук і Інстаграм
і Ви не пропустите жодної нашої чергової рекомендації, рецепта або новинки нашої продукції!