СЕРВІРОВКА СТОЛУ. Навіщо стільки приладів і що з ними робити?

СЕРВІРОВКА СТОЛУ. Навіщо стільки приладів і що з ними робити?

Вас запросили в елітний ресторан. Підійшовши до свого місця за столом, Ви побачили цілу «батарею» тарілок, келихів, ножів і виделок!

 Навіщо мені стільки багато? Що я з цим буду робити і як не потрапити в халепу з цим етикетом? - напевно у вас в голові промайне цей рій питань!

Ми Вас заспокоїмо - тут немає нічого складного! Все дуже просто, логічно і зручно!

Не потрібно намагатися запам'ятати яку виделку і ніж потрібно брати на початку трапези, а які в кінці. Не потрібно згадувати в якій руці вилка, а в який ніж. Це все вже зробили за Вас. Запам'ятайте всього одне просте правило - Прилади лежать під «потрібну руку» і в тій послідовності, в якій будуть подаватися страви.

Адже Вам зручніше брати крайню з зовні вилку і ніж, а не з середини або ближче до тарілки? Ось їх і беріть! Якщо справа буде лежати ложка, то в ліву руку нічого брати не потрібно.

Виходячи з вищевказаного правила, можна передбачити майбутнє меню Вашого застілля.

Якщо є ложка, значить, будуть подавати першу страву. Якщо лежить виделка і ніж для риби - вона точно буде на столі!

Ви помітили? Праворуч від тарілки крайнім лежить ніж, а вже за ним ложка. Це означає, що перед першою стравою буде салат і холодні закуски. Тому ви починаєте свою невимушену трапезу з салату, випивки та закуски під невимушену бесіду. Не забудьте перед цим зняти серветку з тарілки і постелити собі на коліна. Під час подачі першої страви Ви можете (за бажанням) закрити серветкою груди, заправивши її куточок за комір.

Усе! Ви випили келих вина або чогось міцнішого, життя стало налагоджуватися, все стало набагато простіше! Тепер вам не потрібно думати, які прилади взяти в руки після того, як офіціант подасть наступне блюдо - берете крайні від тарілки.

Але! Для того, що б офіціант подав наступне блюдо, йому потрібно забрати у Вас тарілку після попереднього страви. Якщо в тарілці залишилася частина їжі або Ви вийшли зі столу «припудрити носик» (перекурити), офіціант повинен розуміти - Ви вже закінчили з цією стравою або просто зробили паузу?

Для цього існує своєрідний «діалог» з офіціантом. Подивіться на цю картинку і постарайтеся запам'ятати ці «символи».

Але і тут все просто! Якщо не запам'ятаєте, як потрібно класти виделку і ніж, то хоча б постарайтеся запам'ятати одне - якщо виделка і ніж одним краєм лежать на тарілці, а іншим на столі - офіціант цю тарілку ніколи не забере. Це пауза в їжі. Якщо прилади знаходяться всередині тарілки - це майже завжди фініш. І тут важливо як прилади повинні бути розташовані в тарілці. Саме не приємне для офіціанта поєднання, це коли ніж вставлений між зубами виделки. Це означає, що блюдо було жахливим, Ви їм дуже не задоволені! Робіть цей знак усвыдомлено.

Вивчіть ці не хитрі прийоми і Ви завжди будете вільно почувати себе в будь-якій ситуації, не заціклюючись на формальностях етикету.

Гарного Вам відпочинку в будь-якій обстановці!

І пам'ятайте, на нашому сайті Ви можете не тільки дізнатися багато корисних порад, але і придбати дуже багато корисних продуктів!

Здоров'я всім нам!

Схожі статті

Рекомендуємі товари

Теги: Сервіровка столу, як правильно сервірувати стіл, етикет