Каструля повинна бути великою. Навіть для невеликої порції макаронів каструлю треба брати ємну, високу, бажано з товстими стінками.
Води повинно бути багато. На кожні 100 гр. макаронів потрібно брати не менше 1 літра води, але краще - більше. У процесі варіння макарони вбирають в себе значну частину води і збільшуються в обсязі, в той же час з макаронів виділяється крохмаль і якщо води в каструлі мало - вони злипнуться (згадайте з чого ми робимо клейстер).
Спочатку сіль, потім макарони. Солимо киплячу воду до засипки макаронів і ні в якому разі - в процесі варіння. Солі брати приблизно 10-12 гр. на кожен літр води.
Макарони сипати в киплячу воду, помішуючи. Дочекайтеся, коли вода знову бурхливо закипить після солі і починайте сипати макарони, одночасно помішуючи їх ложкою. Після засипки макаронів вода, природно, перестане кипіти, одразу накрийте кришкою каструлю і зачекайте кілька секунд, поки вода знову не закипить. Тепер можна зняти кришку, зменшити вогонь і ще раз їх перемішати.
Варити макарони потрібно «al dente». Будь-італієць Вам скаже, що макарони потрібно варити «al dente», тобто «На зубок». Що ж це означає? Під час варкімакарони потрібно періодично помішувати і пробувати на смак. Ідеально зварені макарони повинні бути майже готовими, але твердими на смак, в центрі у них може бути тонкий білий, як крейда, шар. Ось тут то і треба вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати їм постояти до готовності, приблизно 1-2 хв. (Якраз встигнете приготувати друшляк).
Зливати, але не промивати. Перед тим, як відкинути їх на друшляк, отлейте в стакан 100г. бульйону, Відкиньте макарони на друшляк, струсіть їх і дайте стекти воді. Не рекомендується промивати макарони (якщо тільки ви не готували їх для холодних салатів). Висипати макарони назад в каструлю або в підігріте блюдо. Якщо соус до них не подається, полийте їх 2-3 ложками рослинного масла або бульйону, який Ви відлили в склянку і перемішайте. Адже макарони ще гарячі і продовжують «варитися», а значить, вбирати воду, але якщо її немає, вони можуть висохнути і склеїтися між собою!
Не покидайте кухню, поки не зварите макарони. Навіть «Фаст-Фуд» готується довше, ніж макарони. За «теорії ймовірності» за 5-7 хвилин не може статися нічого, що могло б змусити Вас вийти з кухні. Але якщо це станеться, тоді вступає в силу «закон підлості» і Ви обов'язково переварите макарони!
Подавайте на стіл макарони гарячими! Отже, будь-яке м'ясо, котлети, салати і соуси повинні бути готові ще до того, як Ви почали варити макарони. Єдине, що Ви можете зробити під час варіння макаронів - розставити тарілки на столі (якщо він на кухні!). Як тільки Ви злили воду, всі домашні вже сидять за столом і чекають, не дочекаються, Ваш ШЕДЕВР!
Тепер Ви знаєте, як ідеально зварити макарони! Смачного!
Але ... не поспішайте бігти на кухню!
Ви зайшли на цю сторінку, щоб дізнатися ідеальний спосіб приготування макаронів, а знаєте, чому ми вміємо правильно варити макарони?
Тому, що ми самі їх робимо! Причому, робимо не просто макарони, а