Що таке інтервальне голодування, як його правильно дотримуватись і ЩО можна їсти?

Що таке інтервальне голодування, як його правильно дотримуватись і ЩО можна їсти?

Що таке інтервальне голодування, як його правильно дотримуватись і ЩО можна їсти?

Інтервальне голодування (ІГ) — це режим харчування, при якому ти їси лише у певні години доби, а решту часу — утримуєшся від їжі (але можеш пити воду, трав’яні чаї, гідролати тощо).

Які дієти бувають?

  1. Метод - 16/8: Найпопулярніший формат. 16 годин — голодування, 8 годин — прийоми їжі (наприклад, з 12:00 до 20:00). Під час прийому їжі дуже важливо віддавати перевагу здоровій їжі.

p.s. «Для ледачих» є формат 14/10 де ви обмежуєте себе у їжі лише 14 годин. Якщо ви повечеряли у 19:00, то снідати можете вже о 9:00. Тобто – це звичайний режим, якого повинна дотримуватись кожна людина!

  1. Метод 5/2 (Передбачає 2 розвантажувальні дні на тиждень, протягом яких в загальні кількості можна вживати  500-600 калорій.) Інші 5 днів можна харчуватися в звичайному форматі.
  2. Їсти – не їсти: Під час цього режиму потрібно утриматися від вживання їжі протягом 1-2 діб на тиждень. Найважливіше – не вживати їжу протягом 24 годин. Наприклад можна завершити вечерю о 19 і не їсти до 19 наступного дня. 
  3. Альтернативне голодування: Це голодування через день. Вважається екстремальним методом і його не радять новачкам.
  4. Дієта воїна: Такий формат передбачає голодування протягом дня і вечірній бенкет в 4-годинний проміжок часу. В основі цієї дієти повинні бути цілісні та необроблені продукти. 
  5. Пропуск прийому їжі: Потрібно пропустити 1-2 прийоми їжі, коли не відчуваєте голоду або немає часу поїсти.

Основні принципи:

  • Вживати здорову їжу
  • Мета — дати організму час на відновлення, нормалізацію інсуліну та спалення жирів.
  • Важливо не переїдати в дозволений період і не "запихати" шкідливе.

     

Але потрібно дотримуватись ГОЛОВНОЇ УМОВИ! - Всі ці методи передбачають вживати ЗДОРОВУ ЇЖУ!

Тоді ви будете худнути з користю для здоров’я і це принесе вам відчуття легкості та сповнення сил.

Тепер найголовніший пункт будь якого методу інтервального голодування – як правильно харчуватись?

Насправді все просто. Ви вживаєте саме ті продукти, які вам найбільше хочеться саме сьогодні (звичайно з тих, що підпадають під поняття ЗХ, без консервантів, підсилювачів смаку і т.п.), але з додаванням бустерів рослинного походження.

Що можна використовувати у якості бустера?

1. Клітковина (висівки пшеничні, житні)

  • Чому: Допомагає довше зберігати ситість, покращує роботу ШКТ, сприяє детоксикації.
  • Як вживати: Додати 1–2 ст. л. до смузі, каш, йогуртів або запарити окропом для отримання гелю.

2. Шроти (лляний, розторопші, гарбузовий, амарантовий)

  • Чому: Багаті на білок, клітковину та корисні жири.
  • Як вживати: Додати 1–2 ст. л. до смузі, каш, салатів або випічки.

3. Цільнозмелене борошно (пшеничне, житнє)

  • Чому: Містить більше поживних речовин порівняно з рафінованим борошном.
  • Як вживати: Використовувати для приготування млинців, хліба або печива.

4. Насіння (льону, коноплі, гарбуза)

  • Чому: Багаті на Омега-3, білок та мікроелементи.
  • Як вживати: Додати до салатів, каш або вживати як перекус.

5. Гідролати (м’ята, меліса, чебрець)

  • Чому: Підтримують свіжість, травлення й зменшують відчуття голоду.
  • Як вживати: Додати 1 ч. л. гідролату на 200 мл води.

Як вживати гідролати під час ІГ?

3 варіанти денного меню:

Меню 1

  • 12:00: Вівсяна каша з додаванням висівок, насіння льону та меду.
  • 15:00: Салат з овочів, заправлений олією та посипаний шротом розторопші.
  • 18:00: Млинці з цільнозмеленого борошна з начинкою з овочів.

 

Меню 2

  • 12:00: Смузі з бананом, шпинатом, шротом гарбуза та грецьким йогуртом.
  • 15:00: Суп-пюре з гарбуза, посипаний насінням коноплі.
  • 18:00: Салат з кіноа, овочами та шротом гарбуза.

Меню 3

  • 12:00: Омлет з овочами, поданий з цільнозерновим хлібом.
  • 15:00: Салат з тунцем, овочами та насінням льону.
  • 18:00: Печиво з цільнозмеленого борошна, амарантового шроту та меду.

Крім цього вам може стати у нагоді цілий блог з рецептами приготування як корисних блюд, так і випічки та напоїв

Быстрый просмотр товара для Opencart (Опенкарт) 2.x