РЕЦЕПТ - 2 КВАСУ З ЦИКОРІЮ
Пропонуємо вам ще один перевірений рецепт квасу з цикорію.
Його автор публікується на You Tube під ніком Ptashka Nadia. Кому цікаво подивитись це відео – шукайте його там.
Цей квас можна приготувати менш як за добу. Ми вам надаємо покрокову інструкцію з фото.
Для цього вам потрібно 5 л – кип’яченої води.
Далі ваші дії такі:
200 г – цукру
2 ст. л. (з гіркою) – цикорій
1 ч.л. (з гіркою) – лимонна кислота
Все це залити 2 літрами окропу і запарити.
Після остигання до 30°С додати:
2-3 ст.л. меду (за бажанням)
Все це перелити у 6 літровий пластиковий бутель. Вилити туди залишки кіп’яченої води, а далі:
Всипати 2 ч.л. не повні (без гірки) сухих дріжджів
10 шт. не митого ізюму (це потрібно для збереження виноградних бактерій)
Ретельно розколотити і залишити на сонці (або у іншому теплому місці) на 2-3 годині.
Розлити по 1-1,5 л пляшках,
Не доливайте пляшку до верху, а потім видушить з неї повітря.
Через годину пляшки приймуть свою звичайну форму, бо наповняться СО2 і їх вже можна ставити у холодильник.
А вже через 12 годин можете насолоджуватись неймовірним смаком чудового квасу «як із діжки»!