Цикорій розчинний гранульований Класичний, 100 г
- Модель: cw-classic
- Наявність: 10
-
69.00 грн.
Склад: цикорій розчинний (100%)
Багатий набір компонентів в складі рослини говорить про те, що цикорій має багатогранні лікувальні властивості: протизапальні, цукрознижуючі, заспокійливі, жовчогінні, жарознижуючі, сечогінні та надає снодійну дію.
Корінь цикорію містить велику кількість корисних речовин: інулін - легко засвоюваний організмом полісахарид; велика кількість білків; вітаміни А, вітаміни групи В, велику кількість вітаміну С; пектин; макро - і мікроелементи (калій, натрій, кальцій, залізо, магній і ін.); ефірне масло; мінеральні солі; органічні кислоти; глікозид інтібід; каротини; гіркі й смолисті речовини; дубильні речовини.
Саме корінь містить близько 60% інуліну - одного з найцінніших компонентів, який є полисахаридом, замінником крохмалю і цукру. Інулін часто використовують в раціоні людей з цукровим діабетом, так як він легко засвоюється. Вміст великої кількості молочного соку, гіркі речовини якого здатні підвищити апетит, і чашка напою з цикорію перед обідом допоможе в цьому.
Спосіб приготування: 1-2 чайні ложечки напою залити склянкою (150 мл) гарячої води. Цукор або його замінник, молоко, вершки додавати за смаком.
Харчова цінність 100 г продукту: білки - 5,3 г, вуглеводи - 81,2 г, жири - 0,0 г.
Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту: 346 ккал.
Характеристики | |
Властивості | Діабетичні |
ДОМАШНІЙ КВАС ІЗ ЦИКОРІЮ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 5 л холодної води
- 2 столових ложки цикорію (звичайного, без всяких добавок )
- 1 ч.л. лимонної кислоти
- 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти — менше
- дріжджі сухі — 1/2 пачки 11грамової
ПРИГОТУВАННЯ:
Все перемішуємо(крім дріжджів) і ставимо на вогонь щоб закипіло.
Як закипить, виключаємо вогонь і нехай охолоджується до стану парного молока. Тоді засипаємо 1/2 пачки дріжджів сухих (пачка 11г.) - в мене Сафт Момент.
Залишаємо години на 3-4, має з'явитися піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч в теплому місці).
Як побачили, що з'явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.
Обов"язково потрібно розлити в банки або пляшки, якщо він буде в баняку то втратить газованість.
Автор цього чудового рецепту - Оксана Дорош, яка опублікувала його на сайті наших партнерів food.ua
От і все!
Хоча ні, не все!
Вам сподобалася стаття? - поділіться нею зі своїми друзями в соціальних мережах. І Ваша сторінка від корисної інформації буде у них більш популярною, і нам допоможете стати більш відомими.
Зробіть це прямо зараз. Натисніть на відповідний значок внизу цієї сторінки.
Теги: цикорій