Насіння Чіа (Аргентина) ТМ "Здорово" 250 г
- Виробник: ТМ Здорово
- Модель: nasnnja-cha-250-g
- Наявність: 10
-
100.00 грн.
Характеристики товару
Країна-виробник - Аргентина
Склад - Насіння чіа 100%
Упаковка - Пластиковий пакет
Термін придатності - 12 місяців
Свою популярність насіння чіа отримало завдяки вегетаріанцям – саме вони першими оцінили переваги цього продукту. У 100 г насіння міститься близько 16 г легкозасвоюваних протеїнів із повноцінним амінокислотним складом – це робить його прекрасною альтернативою тваринним білкам. Вміст аргініну, наприклад, у чіа вищий, ніж у яловичині, і саме ця амінокислота є однією з найважливіших – вона відповідає за злагоджену роботу імунної системи, сприяє зміцненню м’язів та здоров’ю шкіри, підтримує тонус судин, бере участь у спалюванні підшкірного жиру, а також покращує еректильну функцію у чоловіків.
Ще одна особливість чіа – високий вміст жирів (близько 30%). Серед них значну частину становлять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, важливість яких підтверджена численними дослідженнями. ПНЖК Омега-3 знижують рівень холестерину у крові, підвищують еластичність стінок судин, покращують роботу серця, а також нормалізують метаболічні процеси.
Особливо цінні Омега-3 для жінок – вони регулюють синтез естрогенів і прогестерону, завдяки чому нормалізується менструальний цикл, покращується фертильність і пом’якшуються неприємні симптоми при овуляції та місячних. В період вагітності Омега-3 беруть участь у формуванні мозку майбутнього малюка. Деякі вчені навіть припускають, що саме з цієї причини японці славляться своїми когнітивними здібностями – у їхньому традиційному меню багато морської риби, котра містить ПНЖК.
Приблизно на чверть насіння чіа складається із харчових волокон, які покращують травлення та мікрофлору кишечника. Відсутність простих вуглеводів дозволяє вживати чіа людям із цукровим діабетом та надмірною вагою, а також спортсменам, що дотримуються низьковуглеводних дієт.
У 100 г насіння чіа міститься більше кальцію, ніж у двох склянках цільного молока; більше заліза, ніж у 400 г шпинату; більше антиоксидантів, ніж у 900 г апельсинів; більше магнію, ніж у 200 г горіхів; більше калію, ніж у двох великих бананах; більше кислот Омега-3, ніж у 900 г лосося. При цьому насіння довго зберігається і не втрачає своїх корисних властивостей після термічної обробки, а варіантів приготування чіа можна знайти безліч.