Цільнозернові пончики на кефірі

Цільнозернові пончики на кефірі

Черговий рецепт від нашого постійного автора рецептів під ніком - Vorobyshek.
Вони не такі високі і пишні, як на звичайноМУ борошнІ. Але теж дуже смачні і вже точно - набагато кориснішІ!
Робляться дуже просто.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • кефір (або кисляк домашній) кімнатної температури - 200 мл
  • яйце куряче - 1 шт
  • цукор - 3 ст.л.
  • сода - 0.5 ч.л.
  • сіль - щіпка
  • олія рослинна - 1 ст.л.
  • борошно цільнозернове - 430 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто я замішувала комбайном, насадкою гак.
У чашу влила кефір і додала соду. Почекала реакцію.

Після в кефірну піну додала яйце, сіль і цукор.

Перемішала до однорідності і додала рослинну олію.

Потім додати борошно. Муки я для початку додала всього 300 г, решта ввела пізніше поступово (дивіться по свому борошну, воно у всіх різне).
Замішування насадкою гак.

Тісто має добре збиратися в грудку і не липнути до рук.
Перекласти його в пакет і дати відпочити 15-30 хвилин.

Тісто відпочило, стало м'яким і відмінно розкачується.

Для зручності, я розділила тісто на частини. Одну частину розкачую, друга частина відпочиває в пакеті, для запобігання засихання.
Тісто я розкачувала товщиною приблизно 0.5 см.
Склянкою вирізала кола, насадкою на кондитерський шпріц- вирізала серединки.

Пончики, серединки і просто шматочки.
Все підсмажилося і з'їлося.

Фритюру у мене немає. Нас цілком влаштовує жарка пончиків на сковороді на невеликій кількості рослинної олії.

І ось готові пончики. Смачні та солодкі.

Коли в будинку кефір, то їх я готую першими, а після вже булочки та інша випічка на кефірі.

Дуже смачно. Пригощайтеся і ви!


Перепост даного рецепта дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.


Основні інгредієнти Ви зможете придбати в нашому магазині прямо зараз!

 

Схожі статті

Рекомендуємі товари