КВАС ДОМАШНІЙ з солоду житнього

КВАС ДОМАШНІЙ з солоду житнього

Квас - це стародавній слов'янський напій. Він добре тамує спрагу в літню спеку і додає сил і енергії не гірше сучасних «енергетиків». Але робить це виключно за рахунок властивостей пророслого зерна, яке мобілізує і концентрує всю свою життєву енергію під час произростания.

У давнину під час косовиці косарі, виходячи в поле ще удосвіту, часто працювали навіть без обіду (тому що після їжі було важко продовжувати роботу, а хмари на горизонті віщували швидку грозу). Протягом усього дня вони пили один квас і він надавав їм сил тримати високий темп покосу до сутінків!

Приготування квасу в той час було досить довгою і трудомісткою роботою. Весь процес від замочування зерна до приготування квасного сусла займав більше 70 днів.

Завдяки житньому ферментованому солоду цей процес скоротився до двох днів! Крім того Ваш домашній квас вийде дуже дешевим! Однією пачки нашого солоду вам вистачить на приготування 50 літрів квасу!

Ну що готові осягнути секрети наших предків?

ИНГРЕДІЕНТИ для закваски:

Солод - 250г (купити тут)

Дріжджі сухі - 2 ч.л.

Цукор - 100г.

Приготування ЗАКВАСКИ:

Закип'ятіть 1 літр води.

Запарте в каструлі з водою 1 склянка (250г) солоду житнього ферментованого

Ретельно перемішайте солод в каструлі. Комков не повинно залишатися.

Дайте постояти цієї суміші 2,5 години.

Потім перелийте отриману суміш у скляний посуд.

Засипте туди 100г. цукру, 10г. розведених пресованих дріжджів або 2 чайні ложки сухих.

Поставте банку у холодильник на 7-8 годин. Це зручно робити з вечора. Тоді до ранку закваска вже буде готова.

Закип'ятіть ще 3 літри води і ... можна йти відпочивати! Всю найважчу роботу Ви вже зробили!

Приготування квасу:

День перший:

Вранці. У трьох літрову банку вилийте 2,5 літра води, котру Ви закип'ятили з вечора. Додайте туди 1 склянку вже готової закваски. Насипте 4-5 столових ложок цукру і 3-4 чайні ложки родзинок. (Ізюм потрібен обов'язково!). Долийте залишок кип'яченої води до 3-х літрів.

Поставте банку в холодильник. Це все!

Увечері: Що хочеться спробувати квас? - а не вийде! Він ще не готовий! Ну ладно, можна попробувать, але тільки чуть-чуть. Потерпіть до завтра.

Закип'ятіть 3 літри води і ... відпочивайте, насьогодні це все!

День другий:

Вранці: Дістаньте банку квасу з холодильника, через марлю або сито процідіть квас в іншу ємність. Всю гущу, що утворилася на дні, не зливайте, залиште в банці.
Тепер пробуємо ВАШ квас! Відчуваєте, як щипає язик? А присмак хлібної скориночки? Цукру не замало? Може додати кислинки?

У банку з залишками гущі вилийте воду, яку Ви закип'ятили з вечора. Додайте тепер уже приблизно 0,7 склянки закваски. Цукор додайте за смаком, з урахуванням того, як вам сподобався сьогоднішній квас. Ізюм можна додати через пару днів.
Поставте банку в холодильник і ... йдіть на роботу. Не забудьте взяти на роботу свій свіжо приготований квас і пригостити ним колег. Лавровий вінок Вам сьогодні забезпечено!
Протягом усього дня насолоджуйтеся приготованим власноруч квасом!
Увечері. Закип'ятіть 3 літри води і ... відпочивайте!

День Третій: - Дивись день Другий!

Коли закінчиться закваска - Ви вже знаєте, що потрібно робити!

Тепер Ви вмієте робити не тільки смачний, тонізуючий, а й надзвичайно корисний та енергетичний КВАС домашнього приготування!

І ще одне - не обмежуйте себе, експериментуйте. Додайте в банку з квасом скоринку чорного хліба, дрібку рису, ложку меду і ін. Використовуйте накопичену гущу для випічки млинців ...
Бажаємо Вам творчих успіхів!

Будьте здорові!
Будьте з нами!
Візьміть, разом з нами, здоров'я у природи!

От і все!

Хоча ні, не все!

Вам сподобалася стаття? - поділіться нею зі своїми друзями в соціальних мережах. І Ваша сторінка від корисної інформації буде у них більш популярною, і нам допоможете стати більш відомими.

Зробіть це прямо зараз. Натисніть на відповідний значок внизу цієї сторінки.

Схожі статті

Рекомендуємі товари

Теги: Квас домашній з солоду житнього